Sporočila v 2011

Sporočilo za javnost

Obisk delegacije iz Estonije

Na pobudo estonskega bančnega združenja smo 2. in 3. junija 2011 v Sloveniji gostili predstavnike bank, centralne banke in bančnega združenja iz Estonije.

Namen obiska je bila konkretna izmenjava izkušenj in rešitev na področju fizične varnosti (kriminalno okolje, napadi na banke, varnost ljudi, bankomatov, napadi in ropi, izobraževanje), na področju tehničnega varovanja, sodelovanja s policijo ter drugimi organi in vpliva uvedbe evra na ta področja. Nadalje so bila odprta vprašanja s področja organizacije, zakonskih rešitev, vključevanja in izvajanja nalog fizičnega oz. tehničnega varovanja s pomočjo zunanjih institucij. Posebna pozornost je bila posvečene problematiki poslovanja s karticami, bančnimi avtomati in POS terminali ter s tem povezanimi tveganji, obvladovanju le-teh, sistemskimi rešitvami, izkušnjami ter primeri iz praks.

Delegacijo so ob prisotnosti predstavnikov Banke Slovenije sprejeli predstavniki našega združenja. V nadaljevanju se je seznanila s predstavitvijo procesnega centra za kartično področje, obiskala Novo Ljubljansko banko, ki se je predstavila z odlično prezentacijo in omogočila ogled trezorja. Na obisku v Banki Koper pa so se nadaljevali pogovori o kartičnem poslovanju.

Z zadovoljstvom je mogoče zaključiti, da so bili tako gostje kot kolegi iz bančnega sektorja z obiskom, in njegovo uresničitvijo pričakovanj zelo zadovoljni.

Slavko Cimprič,
Vodja področja poslovanja s privatnimi komitenti

Združenje bank Slovenije
Ljubljana, 3. junij 2011

 

Nazaj