Sporočila v 2013

Sporočilo za javnost

Robert Senica in Heribert Fernau sta postala nova člana Nadzornega sveta Združenja bank Slovenije


Sreda, 17. april 2013: Danes je v Ljubljani potekala 27. seja skupščine Združenja bank Slovenije, ki so se je udeležili številni bančniki, predstavniki članic cehovskega Združenja.

O vlogi Združenja bank je na dogodku spregovoril predsednik Nadzornega sveta Združenja Dušan Drofenik, sicer predsednik uprave Banke Celje. Povedal je, da je danes Združenje dobro delujoča organizacija, ki je postala sogovornik uradnim ustanovam in soustvarjalec nekaterih sistemskih rešitev. Predvsem se je slednje ob tesnem sodelovanju z Banko Slovenije izkazalo pri dogovarjanju in iskanju skupnih rešitev med bankami ter podjetji v težavah, ki imajo tržni potencial in ki brez pomoči bank upnic, lastnikov oziroma države ne morejo poslovati. Doslej opravljeno delo na tem področju je bilo obsežno, je poudaril Drofenik, pogovorov je bilo veliko, učinki pa se v večji meri pričakujejo v letošnjem letu. Seveda pa si vsi želimo, da bi pri naših prizadevanjih hitreje prihajali do rezultatov, je ob tem še poudaril in se ob zaključku posebej zahvalil direktorju ter njegovim sodelavcem na Združenju za opravljeno delo v preteklem letu.

V nadaljevanju seje skupščine je bilo sprejeto poročilo o delu Združenja za leto 2012 in ugotovljeno prenehanja članstva v Združenju KD Banke in Bawag banke, ki sta konec lanskega leta prenehali obstajati.
Nova člana Nadzornega sveta Združenja sta namesto Draga Piška in Mateja Falatova postala Robert Senica, predsednik uprave Poštne banke Slovenije, ki je del bančne skupine Nove Kreditne banke Maribor, in Heribert Fernau, predsednik uprave Hypo Alpe-Adria-Bank.

 

Združenje bank Slovenije
Ljubljana, 17. april 2013
 
 

Nazaj