Sporočila in odgovori medijem - 2019

Sporočilo za javnost

26. marca bo potekal 2. nacionalni denarni kviz, v katerem sodelujejo učenci in dijaki trinajstih razredov iz sedmih slovenskih osnovnih šol ter prvega letnika Ekonomske šole

 

Letos bo v okviru petega Evropskega tedna denarja, ki bo potekal od 25. do 29. marca 2019, pri nas drugič izveden Evropski denarni kviz, ki je namenjen mladim, ki so stari od 13 do 15 let. Namen kviza je okrepiti znanje s področja financ in dvigniti raven finančne pismenosti med mladimi, da bodo v življenju bolje pripravljeni na sprejemanje ustreznih finančnih odločitev. V Evropski denarni kviz se preko bančnih združenj vključuje večina evropskih držav, lani je na kvizu sodelovalo več kot 42.000 učencev v 32 državah, ki so skupaj igrali v skoraj 200.000 spletnih kvizih. Kviz je sestavljen iz nacionalnega in evropskega preizkusa znanja. Lani so se v znanju v Bruslju pomerili učenci Osnovne šole Dravlje iz Ljubljane.

Združenje bank Slovenije je k sodelovanju preko portala Zavoda za šolstvo povabilo vse osnovne šole v Sloveniji iz vseh slovenskih regij. Nacionalnega kviza se bo letos udeležilo 13 razredov iz naslednjih šol: 

  • Osnovna šola Dravlje, Ljubljana,
  • Osnovna šola Bistrica ob Sotli,
  • Osnovna šola Antona Žnideršiča, Ilirska Bistrica,
  • Osnovna šola Dušana Muniha, Most na Soči,
  • Osnovna šola Miška Kranjca, Ljubljana,
  • Osnovna šola Jožeta Krajca, Rakek,
  • 1. letnik Ekonomske šole Murska Sobota, in
  • Osnovna šola Šmartno v Tuhinju.

Nacionalni denarni kviz bo med prijavljenimi razredi potekal 26. marca 2019, ob 12. uri  v živo preko aplikacije Kahoot. Vaje za pripravo na kviz so objavljene na spletni strani Združenja na naslovu: https://www.zbs-giz.si/zdruzenje-bank.asp?StructureId=1358.

Dva učenca, predstavnika razreda in učitelj, ki se bo na nacionalnem kvizu najbolje odrezal, bo Združenje bank Slovenije povabilo v Bruselj na finale Evropskega denarnega kviza, ki bo potekal v torek, 7. maja 2019.

 

Združenje bank Slovenije
Ljubljana, 22. marec 2019

Nazaj