Sporočila in odgovori medijem - 2019

Sporočilo za javnost

Na 2. nacionalnem denarnem kvizu se je najbolje odrezala Osnovna šola Dušana Muniha iz Mosta na Soči

 

Torek, 26. marec 2019: Danes je v okviru aktivnosti za dvig finančne pismenosti med mladimi, za katerega si prizadeva Izobraževalni center Združenja bank Slovenije, pri nas drugič potekal nacionalni Evropski denarni kviz.

V finančnem znanju so se pomerili učenci 13 razredov Osnovne šole Dravlje iz Ljubljane, Osnovne šole Bistrica ob Sotli, Osnovne šole Antona Žnideršiča iz Ilirske Bistrice, Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči, Osnovne šole Miška Kranjca iz  Ljubljane, Osnovne šole Jožeta Krajca iz Rakeka, Osnovne šole Šmartno v Tuhinju in dijaki 1. letnika Ekonomske šole Murska Sobota.

Na nacionalnem denarnem kvizu so največ točk zbrali učenci iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči, ki se bodo 7. maja 2019 na povabilo Združenja bank Slovenije v Bruslju skupaj z mentorico, Agnes Kozorog udeležili finala Evropskega denarnega kviza.

Vsem tinajstim sodelujočim razredom iskreno čestitamo za pogumno udeležbo na kvizu in predvsem za osvojeno znanje.

 

Združenje bank Slovenije
Ljubljana, 26. marec 2019

 

OsMostNaSoci

 

O kvizu….

Evropski denarni kviz je namenjen mladim, ki so stari od 13 do 15 let. Namen kviza je okrepiti znanje s področja financ in dvigniti raven finančne pismenosti med mladimi, da bodo v življenju bolje pripravljeni na sprejemanje ustreznih finančnih odločitev. V Evropski denarni kviz se preko bančnih združenj vključuje večina evropskih držav, lani je na kvizu sodelovalo več kot 42.000 učencev v 32 državah, ki so skupaj igrali v skoraj 200.000 spletnih kvizih.

Nazaj