Sporočila in odgovori medijem - 2019

Sporočilo za javnost

Zala in Sanja, učenki Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči, sta zmagali na finalnem tekmovanju Evropskega denarnega kviza v Bruslju

 

Torek, 7. maj 2019: Danes so se v Bruslju na finalnem tekmovanju v znanju iz financ pomerile ekipe 13- do 15-letnikov, ki so zastopali razrede osnovnih šol iz 28 evropskih držav. Ekipe so se na evropski finale uvrstile z zmago na nacionalnem tekmovanju, v katerem je sodelovalo več kot 100.000 mladih po vsej Evropi.

Na finalnem tekmovanju Evropskega denarnega kviza sta ob podpori učiteljice Agnes Kozorog ter Ksenije Jaklin iz Izobraževalnega centra Združenja bank Slovenije sodelovali Zala Kacafura Stanič in Sanja Feltrin iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči. Osvojili sta prvo mesto.

Za zasluženo zmago, pridobljeno znanje ter izkušnje, za enkratno vzdušje, ki sta ga pričarali tudi nam doma, jima iskreno čestitamo in se iskreno veselimo njunega uspeha.

 

Združenje bank Slovenije
Ljubljana, 7. maj 2019

 

Svečana razglasitev zmagovalcev finalnega tekmovanja Evropskega denarnega kviza - video

European Money Quiz Finals Completed in Brussels, European Banking Federation press release


 

Razglasitev

ekipa

zmaga

 

O kvizu….

Evropski denarni kviz, ki ga organizira Evropska bančna federacija, je namenjen mladim, ki so stari od 13 do 15 let. Namen kviza je okrepiti znanje s področja financ in dvigniti raven finančne pismenosti med mladimi, da bodo v življenju bolje pripravljeni na sprejemanje ustreznih finančnih odločitev. V Evropski denarni kviz se preko bančnih združenj vključuje večina evropskih držav.

 

Nazaj