Sporočila in odgovori medijem - 2019

Za razred, ki je zmagal na 2. nacionalnem denarnem kvizu, smo organizirali potep po Ljubljani

 

Na letošnjem 2. nacionalnem denarnem kvizu, ki ga je v Sloveniji organiziralo Združenje bank Slovenije, se je letos v marcu najbolje odrezal 9. b razred Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči. V finančnem znanju so se na nacionalnem tekmovanju pomerili učenci 13 razredov Osnovne šole Dravlje iz Ljubljane, Osnovne šole Bistrica ob Sotli, Osnovne šole Antona Žnideršiča iz Ilirske Bistrice, Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči, Osnovne šole Miška Kranjca iz  Ljubljane, Osnovne šole Jožeta Krajca iz Rakeka, Osnovne šole Šmartno v Tuhinju in dijaki 1. letnika Ekonomske šole Murska Sobota.

Na nacionalnem denarnem kvizu so največ točk zbrali učenci iz Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči, zaradi česar sta se nato dve predstavnici razreda, Zala in Sanja, na povabilo Združenja bank Slovenije v maju udeležili tudi finalnega tekmovanja Evropskega denarnega kviza v Bruslju. Na tekmovanju je sodelovalo kar 28 evropskih držav. Predstavnici Slovenije sta ob podpori učiteljice Agnes Kozorog ter Ksenije Jaklin iz Izobraževalnega centra Združenja bank Slovenije osvojili prvo mesto, na kar smo pri Združenju bank Slovenije še posebej ponosni.

Kot nagrado za zasluženo zmago, pridobljeno znanje, izkušnje in pogumno sodelovanje, smo celoten 9. b razred Osnovne šole Dušana Muniha iz Mosta na Soči v četrtek, 6. junija, povabili na ekskurzijo v Ljubljano in skupaj z mladimi obiskali:

  • multimedisjki center Hiše Evropske unije,
  • Banko Slovenije,
  • trezor in bančno okence v Novi Ljubljanski banki.

Povsod smo bili smo toplo ter prijazno sprejeti, zvedeli smo mnogo novega in bili smo navdušeni. Za sprejem, pozornost in organizacijo skupnih trenutkov se vsem trem hišam iskreno zahvaljujemo. Z veseljem z vami delimo tudi nekaj utrinkov v nadaljevanju.

 

fotka1

fotka7

fotka3

fotka4

fotka5

fotka6

 

 

 

 

Nazaj