Evropski teden denarja: 25. - 29 marec 2019

LogoZBS_   EMQ2018
 

 
Združenje bank Slovenije si prizadeva za dvig finančne pismenosti, zato spodbuja in organizira finančno izobraževanje. Mladi se morajo namreč zgodaj naučiti, kako upravljati svoje finance, če želijo biti uspešni v življenju. Za spodbujanje finančnega izobraževanja in ozaveščanja na tem področju na Združenju bank Slovenije v okviru letošnjega petega Evropskega tedna denarja, ki bo potekal od 25. do 29. marca 2019, organiziramo vrsto izobraževalnih dogodkov in srečanj. 
 
V okviru Evropske bančne federacije, katerega član je tudi Združenje bank Slovenije, se bomo pridružili finančno izobraževalnim srečanjem nacionalnih bančnih združenj v Evropi in sodelovali v Evropskem denarnem kvizu.
 
Evropski denarni kviz letos poteka drugič in pomeni preizkus finančnega znanja mladih, ki so stari od 13 do 15 let. Mladi v 30 evropskih državah bodo igrali drug proti drugemu in se preizkušali v znanju s področja financ. Najprej bo potekal nacionalni kviz med razredi s pomočjo t. im. Kahoot aplikacije v živo, preko katere lahko na tisoče razredov neposredno tekmuje drug proti drugemu. Tisti, ki se bodo v znanju na nacionalnem kvizu najbolje odrezali, bodo v četrtek, 7. maja 2019, povabljeni v Bruselj na finale evropskega denarnega kviza.

Nazaj