Arhiv 2007

Banke so s preventivnimi ukrepi omejile možnost zlorab računov

V preteklih dneh so bile na enem od prodajnih mest v Ljubljani ugotovljene kraje podatkov na karticah v obdobju med 19. 2. 2007 in 9. 3. 2007.

Banke, katerih komitenti so v navedenem obdobju plačevali na tem prodajnem mestu, so bile obveščene o potencialni možnosti zlorab. Posamezne banke so zaradi tega sprejele preventivne ukrepe in z blokacijami uporabljenih kartic preprečile možnosti zlorab ter o tem tudi obveščale komitente.

Uporabnike bančnih kartic prosimo za razumevanje ob morebitnih težavah, ki bi jih imeli zaradi preventivne blokacije kartic.

Za uporabo bančnih kartic pa seveda velja nasvet, da so kartice varen instrument, je pa pri njihovi uporabi potrebno skrbno ravnanje, o čemer banke svoje komitente tudi ustrezno informirajo.

Banke stranke tudi prosijo, da pozorno spremljajo stanja na svojih računih in kontrolirajo potrdila o nakupih z izpiski ter v primeru, da ugotovijo nepravilnosti o tem nemudoma obvestijo svojo banko oz. ji posredujejo reklamacijo.

Vsako reklamacijo v bankah rešujejo individualno, v primerih zlorab kartic, ki so posledica kraje podatkov, pa imetniki kartic ne utrpijo nobene škode.

Ljubljana, 13. marec 2006

Kaj je dobro vedeti za varno uporabo bančnih - plačilnih kartic?, junij 2004

Nazaj