Evropski denarni kviz 2020

EmQ_naslovka1_2020
 

Na podlagi aktualnih razmer v zvezi s COVID-19, se je Evropska bančna federacija odločila, da bo z namenom zagotavljanja varnosti vseh udeležencev ter mednarodne solidarnosti in odgovornosti, bodisi preložila ali preklicala vse dejavnosti, povezane z letošnjim Evropskim tednom denarja in Evropskim denarnim kvizom, ki predvidevajo neposreden osebni stik.

Tako tudi za konec aprila napovedan finale Evropskega denarnega kviza (EMQ)  letos ne bo organiziran v več jezikih za nacionalne zmagovalce v Bruslju. V večini sodelujočih držav bodo namreč nacionalna tekmovanja izvedena kasneje, med njimi tudi v Sloveniji v organizaciji Združenja bank Slovenije.  Evropska bančna federacija bo 29. aprila 2020 organizirala dogodek za širši krog udeležencev: dijaki, študenti, starši, učitelji, prijatelji, sodelavci itd., ki bo potekal na daljavo v angleškem jeziku. Najavo programa pričakujemo v kratkem, objavljena bo tudi na spletni strani Združenja bank Slovenije.

Ker pa je povečanje ravni finančne pismenosti postalo bistveno za blaginjo državljanov vseh starosti in družbenih skupin, še zlasti v kriznih razmerah in ekonomske negotovosti, je Evropska bančna federacija letošnji Evropski teden denarja (EMW) obeležila 24. marca 2020 z organizacijo spletnega seminarja »Building Financial Resilience in Turbulent Times: Financial Literacy in the 2020s.«  Vodilni strokovnjaki  za finančno opismenjevanje in predstavniki regulatorjev Evropske unije so se na seminarju zavzemali za izboljšanje programov finančnega opismenjevanja za vse starostne in socialno ogrožene skupine, tako na evropski kot nacionalnih ravneh.

Ljubljana, 30. marec 2020

 

Viljenka Markič Simoneti
Združenje bank Slovenije
Vodja Izobraževalnega centra

 


Vaje za pripravo na tekmovanje.
 

Nacionalno tekmovanje je zaradi epidemije koronavirusa prestavljeno. Informacijo o možni izvedbi na kasnejši datum bomo objavili takoj ko bo mogoče.

 

EMQ_Nas2_2020


Evropski zmagovalec leta 2019 je bila Slovenija! 
 

Posnetek svečane razglasitve zmagovalcev finalnega tekmovanja Evropskega denarnega kviza 2019
 

European Money Quiz Finals Completed in Brussels, European Banking Federation press release