Na okrogli mizi konference Zlatega kamna bo tekla beseda o financiranju občin iz naložbenih EU mehanizmov

Ljubljana, 11. februar: Danes bosta na virtualni konferenci Zlatega kamna, ki poteka od 9. do 12. februarja, sodelovala minister za javno upravo, Boštjan Koritnik in predsednik Skupnosti občin Slovenije, Peter Misja.

Razprave v okviru okrogle mize o delovanju občin za uspešnost v naložbenih mehanizmih EU se bo poleg nekdanje evropske komisarke za promet, Violete Bulc, članice investicijskega odbora Evropskega sklada za strateške investicije, Andreje Kodrin, udeležila tudi direktorica Združenja bank Slovenije, Stanislava Zadravec Caprirolo. Ob tej priložnosti je poudarila: 

“Gospodarsko okrevanje v obdobju po Covid-19 je izjemna priložnost za udejanjanje ciljev gospodarske rasti in razvoja. Pomembno je, da je način udejanjanja okoljsko, socialno in dolgoročno naravnan ter vzdržen.

Slovenske banke in hranilnice bodo imele v tem procesu pomembno vlogo, na katero so pripravljene tako z vidika kapitala in likvidnosti kakor tudi usmerjenosti oziroma zavzemanja za financiranje trajnostno usmerjenih projektov. Financiranje le-teh so vključile tako v svoje strateške prednostne naloge kot tudi v skupna načela odgovornega bančništva že v letu 2019. Izvajajo jih tudi v praksi z različnimi finančnimi produkti in v različnih vlogah.

Ključnega pomena za zagotovitev gospodarskega razvoja na dolgoročno okoljsko – socialno vzdržen način pa je sodelovanje z državo, lokalnimi skupnostmi, gospodarstvom, znanostjo in prebivalci. “

Povezava na program konference

Združenje bank Slovenije
Ljubljana, 11. februar 2021