Prestižno priznanje Manager leta je prejel predsednik Nadzornega sveta Združenja bank Blaž Brodnjak

Učinkovita preobrazba NLB iz prejemnice državne pomoči v uspešno banko sistemskega pomena v zgolj nekaj letih, dobri poslovni rezultati tako banke na domačih tleh kot ostalih članic NLB Skupine, in vodenje z zgledom je le nekaj razlogov, zakaj je Upravni odbor Združenja Manager najprestižnejše managersko priznanje v Sloveniji, Manager leta, letos podelil Blažu Brodnjaku. Priznanje je prejel 29. septembra na Managerskem kongresu v Portorožu.

Pod njegovo taktirko je osrednja slovenska banka izboljšala poslovne rezultate ne le doma, ampak tudi drugod v regiji, kjer so dandanes banke NLB Skupine na vseh šestih trgih, kjer delujejo, med top tremi. V tem obdobju se je močno izboljšalo tudi zadovoljstvo zaposlenih, ki Brodnjaka ocenjujejo kot zaupanja vredno osebo z visokimi etičnimi standardi. Je goreč zagovornik družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja, ki svoje besede tudi živi, ter velik podpornik športa, so v utemeljitvi odločitve med drugim zapisali v Združenju Manager.

»To je priznanje predvsem moji ekipi, ki je v izjemno zahtevnih okoliščinah z veliko predanostjo v desetih letih našo NLB iz brezna vrnila med najuglednejše in dokazano sistemsko pomembne ter odgovorne slovenske družbe,« je ob prejemu nagrade poudaril predsednik uprave in dodal: »Imamo veliko priložnost, da postanemo edinstvena univerzalna finančna podporna platforma za soustvarjanje multinacionalk s sedežem v naši regiji in izboljševanje kakovosti bivanja ljudi, ki tu živimo. /…/ Ko smo Slovenci složni, smo zelo težko premagljivi. Vse to je kot kaže vse bolj prepoznano in osebno me iskreno veseli, da dobivamo pozitivne povratne informacije, znova pridobivamo tržne deleže, v zadnjem obdobju pa smo deležni tudi pomembnih priznanj in nagrad s strani strokovnih javnosti.«

Vir: https://www.nlb.si/sporocilo-za-javnost-29-9-2022

Ljubljana, 30. september 2022